Pagina's

zondag 2 februari 2014

Provençaals stoofpotje (AH)

Vandeweek had ik zin in prei en paprika, tevens in de aanbieding bij de Albert Heijn, dus ik ging op zoek naar een recept! Op de website van de Allerhande vond ik dit recept. Simpel en niet te lang durend; prima voor doordeweeks!

Benodigdheden voor 4 personen:
  • 2 puntpaprika's
  • 300 gr. gesneden prei
  • 700 gr. krieltjes
  • 350 gr. runderreepjes (Provençaals)
  • 1 pot vleesfond (vind je bij de bouillon)
  • verse peterselie
  • 3 el olijfolie
  • zwarte peper

Bereiding:
  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de krieltjes 3 minuten. Snijdt intussen de paprika's in reepjes.
  2. Voeg dan de runderreepjes toe en bak ze 2 minuten mee.
  3. Voeg de prei en paprika toe en bak 3 minuten mee.
  4. Voeg dan de vleesfond toe, doe de deksel op de pan en laat het ca. 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  5. Hak de blaadjes van de peterselie fijn met een (koks)mes of knip het klein met een (keuken)schaar.
  6. Serveer in diepe borden en strooi de peterselie over het gerecht.
Ik vond het niet heel bijzonder, het was lekker, maar minder smakelijk dan ik had verwacht.
Maar 't kost niet veel tijd en 't kan in één pan.. dus echt super prima voor doordeweeks, haha.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten