Benodigdheden voor 4 personen:
- 8 stronkjes witlof
- 8 plakken ham
- 2 eieren
- 200 gr. creme fraiche
- 2 eieren
- 100 gr. geraspte belegen kaas
- versgemalen zwarte peper
- 600 gr. aardappelen
- 4 slavinken
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd een klein stukje van het kontje van de witlof en haal de vieze blaadjes er af. Kook de stronkjes dan ca. 10 minuten.
- Klop intussen het ei los met de creme fraiche en roer daarna de geraspte kaas er doorheen. En voeg vervolgens wat versgemalen zwarte peper toe (naar smaak, maar een beetje bite is wel lekker!).
- Giet de witlof af en wikkel elk stronkje in een plak ham en leg ze in de ovenschaal.
- Giet hier het mengsel van ei, creme fraiche en kaas overheen en zet de ovenschaal in het midden van de oven voor 25 minuutjes tot het gerecht goudbruin kleurt.
- Kook nu de aardappelen en bak de slavink volgens beschrijving.
- Garneer de gegratineerde witlof met peterselie (leuk voor 'n beetje kleur!)
Wij vond het heel lekker! Deze houd ik er echt in! Mocht je geen creme fraiche e.d. willen gebruiken, denk ik dat je ook wel gewoon geraspte kaas over de witlof-hamrolletjes kan strooien. Dit probeer ik nog een keer als ik alleen ben oid. :)
Ik kan intussen ook een update geven over mijn kook-journey, want ik bereikte vandaag een eerste mijlpaal! Mijn broertje (ja, hij wilde graag op de foto, dus bij deze!) gaf aan dat hij 'vroeger' (een paar maandjes geleden) zoiets had van ah oh.. Lobke gaat koken.. terwijl hij nu blij is als ik kook! Nou, dat is toch een fantastisch compliment, nietwaar?! ;)
PS. Sorry voor de hoeveelheid foto's.. Maar dit gerecht is gewoon zo mooi! Ik kon niet kiezen welke foto ik ging gebruiken, hihi :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten