- 1/2 punt Brie*
- 1 peer
- 50 gr. eikenbladsla melange
- 1,5 tl honing
- pijnboompitjes
Bereiding:
- Verwarm de ovengrill.
- Snijd de peer in plakken en smeer in met een beetje olijfolie (haal wel de kern er uit!). Grill de plakken in een grillpan. (Als je geen grillpan hebt, kun je deze stap ook wel overslaan en de peer meteen in een ovenschaal doen)
- Snijd de brie in dunne plakken.
- Doe de gegrilde peer in een ovenschaal en leg de plakken brie erop. Besprenkel dit met de honing en strooi er wat pijnboompitjes over. Ze het geheel bovenin de oven, onder de grill.
- Doe ondertussen de sla op een bord.
- Als de brie een beetje gesmolten en bruinig is haal je het geheel uit de oven en leg je het op de sla op het bord.
- Eet smakelijk!
Dit was dan volledig experimenteel en ik vond het best wel lekker. De smaken passen heel goed bij elkaar (Al zou ik volgende keer een andere sla nemen, eentje zonder rucola).
Maar voor de lunch blijf ik een broodje toch wel heel lekker vinden, dit vind ik echt meer wat voor de avond. Maar wel lekker dus!
*Normaal gesproken zou ik een Light brie nemen.. maar in het koelschap was het uitverkocht en bij de versafdeling kon ik het niet vinden.
Maar voor de lunch blijf ik een broodje toch wel heel lekker vinden, dit vind ik echt meer wat voor de avond. Maar wel lekker dus!
*Normaal gesproken zou ik een Light brie nemen.. maar in het koelschap was het uitverkocht en bij de versafdeling kon ik het niet vinden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten