Gisteren moest ik werken, en dus had ik iets nodig wat lekker is als je 't opwarmt. Ik maakte een pasta met pestosaus, kipfilet en cherrytomaatjes. Ik had echter niet de goede bakjes om saus en pasta apart mee te nemen (lekgevaar...). Dus ging het in één bakje en dan samen op 'n bord de magnetron in.. lekker, maar ik denk dat het veel lekkerder (en mooier) is, als het gewoon vers is. Door dat het weer opgewarmd moest worden, was de roomsaus ook niet meer heel sauzig.. haha.
Nog 'n leuk weetje over dit gerecht: Het staat gegarandeerd met 15 minuten op tafel! Hier komt ie:
Benodigdheden voor 1 persoon:
12575-100 gr. verse spaghetti- 100 gr. Alpro Cuisine (soja-kookroom)
- 150 gr. kipfilet
- 125 gr. cherrytomaatjes
- 1,5 el pesto
- scheutje olijfolie (mild)
- evt. parmezaanse kaas (vlokken)
Bereiding:
- De pesto is eventueel te maken van 20 gr. basilicum, 20 gr. parmezaanse kaas vlokken, 25 gr. pijnboompitjes (geroosterd), 60 ml olijfolie en een half teentje knoflook. Doe dit in een kom en maak er pesto van met behulp van een staafmixer (als je heel veel geduld hebt, kan het ook met behulp van een vijzel).
- Kook de spaghetti in vier minuutjes gaar.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes
- Doe de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet in 4-5 minuutjes op middelhoog voor goudbruin.
- Voeg de tomaatjes toe en laat ze een minuutje mee bakken.
- Doe dan de kookroom bij de kip en cherrytomaatjes, roer hier de pesto door en laat het pruttelen tot het wat dikker wordt.
- Serveer de saus over de spaghetti en top af met de parmezaanse kaas.
Ik vond dit echt heel lekker, maar ik zou 't in t vervolg gewoon vers willen eten, zodat de saus echt nog sauzig is (en het er mooier uit ziet). Maar een aanrader dus!
Gaan jullie 'm maken?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten