Benodigdheden voor 1 persoon:
- 1 (hele) kleine rode ui
- 100 gr. pompoen (diepvries)
- 1 dunne prei
- 1 tomaat
- 4 el gezeefde tomaten
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 80 gr. groene tagliatelle
- 3 el olijfolie
- geraspte parmezaanse kaas
Bereiding:
- Bereid de tagliatelle zoals geschreven op de verpakking.
- Snipper de ui, snijd de tomaat in halve partjes (ik had de vochtige binnenkant er ook uit gehaald) en de prei in halve ringen.
- Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Fruit hierin de ui voor ca. 2 minuutjes.
- Voeg dan de bevroren pompoen toe. Wanneer deze bijna helemaal is ontdooid doe je de tomaat erbij, deze bak je even mee tot het zachter is. Dan doe je de prei erbij. Als de prei wat is geslonken de Italiaanse kruiden erdoor roeren.
- Dan nog eventjes de saus van gezeefde tomaten erdoor en goed doorwarmen.
- Serveren met geraspte parmezaanse kaas.
Ik at dit dus op m'n werk, en vond het héérlijk (voor op m'n werk). Ik zou er misschien volgende keer nog wel een klein beetje rode peper (kruidenpasta) doorheen doen, voor 'n beetje extra pit.
Als je trouwens graag wat vlees erbij wilt, lijkt een gegrilde kipfilet me hier heel lekker bij!
Als je trouwens graag wat vlees erbij wilt, lijkt een gegrilde kipfilet me hier heel lekker bij!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten