Twee bereidingswijzen.. eentje voor als je 't meeneemt en eentje voor als je 't gelijk wilt eten :)
Benodigdheden voor 1 persoon:
- 75 gr. pipe rigate
- 4 el gezeefde tomatensaus
- 100 gr. cherrytomaatjes
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 1,5 dessertlepel kappertjes
- 1 kipfilet
- beetje olijfolie
- parmezaanse kaas
Bereiding
- Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking (±10 minuutjes koken).
- Snijd de kipfilet in tweeën zodat het 2 dunne plakken worden en smeer ze in met een (klein) beetje olijfolie. Grill deze in de grillpan goudbruin.
- Meeneemwijze: Als de pasta is afgegoten en je het hebt laten schrikken, doe het dan terug in de pan en zet het vuur laag. Roer dan de tomatensaus erdoor en doe ook de in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes, de cherrytomaatjes en de kappertjes erdoor. Laat het eventjes warmen en zet het vuur dan laag en laat het afkoelen. Neem de pasta apart van de kip mee in een bakje.
- Direct-consumeren-wijze: Doe eigenlijk alles hetzelfde als hierboven, maar bak de cherrytomaatjes ±3 minuutjes bij de kip in de pan (ik heb geen ervaring met cherrytomaatjes in een grillpan, maar in een koekenpan kan het sowieso prima).
- En dan voor je 't eet lekker wat (versgeraspte) parmezaanse kaas erover! (Deze ontbreekt alleen op de foto.. want ik was vergeten om een foto te maken met de kaas er op.. haha.)
Ik vond dit best lekker! Het was voor mij weer is iets heel nieuws (kappertjes opgewarmd en in de pasta.. haha), maar goed te doen dus!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten