Pagina's

vrijdag 24 januari 2014

Pasta met paprikaroomsaus en cherrytomaatjes

Jeetje, wat is het weer een tijd geleden! Ik heb voor nu 2 blogjes in te halen, waarvan dit de eerste is. Vanaf nu hoop ik weer wat meer te koken en dus ook te bloggen. Vandaag (eigenlijk is de tekst al van een tijdje terug.. maar had ik 'm gewoon nog niet online gezet) blog ik over een lekkere saus voor bij de pasta!

"Gisteren" was het weer tijd voor een experimentje. Ik had nog kookroom (Alpro), verse spaghetti en cherrytomaatjes.. Ik besloot wat gegrilde paprika (in pot) bij te halen en daar een maaltijdje van in elkaar te draaien. En dat lukte!

Benodigdheden voor 1 persoon:
  • 2 gegrilde paprika's (in olie, pot)
  • 100-125gr kookroom (Alpro Cuisine)
  • 125 gr. cherrytomaatjes
  • 125 gr. verse spaghetti
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 sjalotje
  • 1 el olijfolie
  • 2-3 el pijnboompitten
  • parmezaanse kaas (vlokken)
Bereiding:
  1. Snijd de cherrytomaatjes doormidden, de paprika in lange plakken en het sjalotje snipper je.
  2. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan (op middelhoogvuur) goudbruin. Blijft voortdurend roeren met een houten spatel (oid), zodat het niet aanbrand. Als ze goudbruin zijn doe je ze op een bordje om af te koelen.
  3. Doe de olijfolie in een steelpannetje en voeg het sjalotje toe. Als het sjalotje glazig geworden is voeg je de paprika en kookroom toe. Dit warm je even door, en dan doe je het in een kom (of laat het in het pannetje) en pureer het met de staafmixer. Doe het weer terug in het pannetje, voeg de Italiaanse kruiden toe en laat het pruttelen tot het wat dikker wordt.
  4. Kook de verse spaghetti in 4 minuutjes gaar.
  5. Voeg het laatste minuutje de cherrytomaatjes toe aan de saus en laat ze warm worden.
  6. Serveer de saus over de spaghetti en top af met de pijnboompitjes en wat parmezaanse kaas.
Ik vond het een geslaagd maaltje! Die pijnboompitjes waren wel écht écht heel lekker erbij.. dus ik heb er in het huidige recept wat meer van gemaakt! (Ik deed zelf 1 eetlepel ongeveer.)
Overigens denk ik dat veldsla hier heerlijk bij smaakt, en als je zin in vlees hebt kan een gegrilde kipfilet er prima bij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten