Maarrr... de zalm is in de aanbieding (AH) dus ik denk we kunnen wel iets eten met zalm! (Ik wil nog steeds vis leren eten :) ) Het werd een pasta met zalm (niet-in-de-bonus) die ik al heel lang wil eten.. maar maar niet durf klaar te maken.. haha. Zo regelde ik dan ook dat het vandaag voor mij gedaan werd (Sorry!). Het broertje van Tom ging dus koken vandaag :) (Hij weet immers wél hoe het moet)
Benodigdheden voor 3 personen:
- 200 gr. gerookte zalmfilet
- 1 prei
- klein flesje witte wijn
- flesje kookroom
- 300 gr. tagliatelle
- 50 gr. pijnboompitten
- parmezaanse kaas
Bereiding:
- Snijd de prei doormidden, was en snij ze in halve ringen van ongeveer een halve centimeter. Snijd de plakken zalm in kleine stukjes.
- Kook de tagliatelle volgens beschrijving.
- Bak de prei in een wok, als deze wat geslonken is doe je de zalm erbij en dit bak je even mee.
- Dan we wijn en de kookroom erbij, en dit even goed doorwarmen.
- Rooster intussen ook de pijnboompitten.
- Maak de borden op door de tagliatelle er op te doen. Doe hierover de saus met de prei en de zalm. Dan wat parmezaanse kaas en top af met de pijnboompitten.
Ik heb dus vis gegeten vandaag!! En het was lekker! :)
Ik heb zoiets als dit al wel is eerder gegeten bij een vriendin van Tom, dat was ook heel lekker, zonder prei. Heb het sindsdien al ene keer willen namaken.. haha. Maargoed! Vanaf nu zullen er wellicht meer receptjes met zalm en pasta komen! Hihi :)
Ik ben benieuwd :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten