Pagina's

dinsdag 24 september 2013

Kip in bladerdeeg met sperziebonen en krieltjes

Vandaag was de enige dag dat ik deze week bij m'n moeder eet, dus ik bedacht dat ik wel écht iets lekker zou moeten maken vandaag! Ik besloot om dan toch ein-de-lijk eens de Kip in bladerdeeg met roomkaas en zongedroogde tomaat van Gewoon wat een studentje 's avonds eet klaar te maken. En het was verrukkelijk! (Al vond m'n broertje de zongedroogde tomaat niet zo super.. maar die moet gewoon nog een beetje leren eten :) ).

Benodigdheden voor 3 personen:

  • ±500 gr. kipfilet (bij mij waren dit er 2)
  • beetje roomkaas met kruiden (Philadelphia)
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 450 gr. sperziebonen
  • 450 gr. krieltjes
  • 1 ei
  • olijfolie én 2 el bakvet
  • (Beetje curry)
Bereiding:
  1. Leg de plakjes bladerdeeg neer op een bord o.i.d. om te ontdooien en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de kipfilet in 2en (Bij mij waren de kipfilets dus écht heel groot!) en smeer de snijkant in met roomkaas en leg er dan per halve kipfilet 2 zongedroogde tomaatjes op en klap de kipfilet dicht. Vouw dan de bladerdeeg om de kip en leg op de naad in een ingevette ovenschaal.
  3. Klop het ei los smeer de kipfilet-bladerdeegbollen ermee in. Zet het dan 30 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin beginnen te kleuren.
  4. Kook terwijl je op de kip wacht de sperziebonen gaar en bak de krieltjes in de olijfolie en bakvet goudbruin.
En dan kan je dus heel lekker eten! Ik wist van te voren wel een beetje wat ik kon verwachten, maar 't was echt wel heel lekker! Ik snap wel waarom de auteur van de andere blog dit recept erin gehouden heeft, hihi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten