Pagina's

donderdag 28 november 2013

Risotto met champignon en tomaat

Gisteren at ik alleen met m'n moeder én ik mocht bepalen wat ik zou gaan koken.. Ik ging voor risotto! Want dat kan ik anders alleen maar alleen eten, en zij kende het nog niet. Vorige keer at ik een risotto met pompoen, en tóen bedacht ik al dat misschien een risotto met champignon (de vorm die je bijna overal hoort :P ) wel lekker zou vinden. En gisteren bedacht ik daar ook tomaat bij.


Oohja! Dit recept is geïnspireerd door/op basis van een van mijn nieuwe aanwinsten: Het ultieme studentenkookboek! Heel leuk boek waarin alle stappen ook met foto's geïllustreerd zijn! :)


Benodigdheden voor 2 personen:
  • 150 gr. risottorijst
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr. champignon
  • 2 tomaten
  • 100 ml (droge) witte wijn
  • 1 blokje groentebouillon
  • 500 ml water
  • 4 el olijfolie
  • 2 handjes rucola
  • 4 el parmezaanse kaas (poeder)

Bereiding:
  1. Kook het water en verkruimel hierin het blokje groentebouillon.
  2. Snijd in tussentijd de champignon in plakjes, en de tomaat in halve partjes.
  3. Zet het vuur van de bouillon laag.
  4. Verhit olijfolie in een wok en voeg de rode ui en knoflook toe. Bak dit in 2 minuten glazig.
  5. Voeg de risottorijst toe en roer tot alle vocht van de ui en olijfolie is opgenomen. Doe dan de witte wijn erbij. Roer tot dit is opgenomen.
  6. Voeg dan de champignons toe en een beetje bouillon (bv 1/2-1 soeplepel). Als de bouillon is opgenomen voeg je steeds weer een lepel toe. Bij het laatste beetje bouillon voeg je ook de tomaten toe en dan laat je het pruttelen tot de risotto rood kleurt en bijna al het vocht is opgenomen. Voeg dan 3 el parmezaanse kaas toe en roer door, zodat het geheel bindt.
  7. Schep het op een bord en leg er parmezaanse kaas bovenop, en strooi per bord een halve eetlepel parmezaanse kaas er overheen.
Mam en ik vonden dit erg lekker! Ik twijfel of ik 'm lekkerder vind dan die met pompoen.. maar ik heb dan ook pas twee keer zelf risotto gemaakt.. haha.
Maar ik zou 'm wel zekerweten aanraden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten