Benodigdheden voor 3 personen:
- 200 gr. couscous
- 200 ml kokend water
- 1 blokje kippenbouillon
- 300 gr kipfilet
- 2 rode paprika's
- 5 tomaten
- 1 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 4 el olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de paprika in reepjes en de tomaat door de helft, en die helften in vieren. De rode peper [probeerde ik te doen door t steeltje eraf te snijden en dan zo te wrijven.. want dat zie ik zo vaak op tv.... en dat lukte mij dus mooi niet!] snijd je door de helft, en dan verwijder je de zaadjes en zaadlijsten. Snijd de knoflook fijn.
- Snijd de kip in stukken van 2 cm.
- Doe 1 el olijfolie in een ovenschaal en vet hier de ovenschaal mee in. Doe de paprika, tomaat, rode peper, knoflook en olijfolie in de schaal en roer goed door elkaar.
- Leg de kip er bovenop.
- Zet de schaal voor 20 minuutjes in de oven.
- 5 minuten voor de ovengroenten met kip klaar zijn, doe je de couscous in een (grote) kom. Los de bouillon op in het kokende water, goed doorroeren en doe het dan bij de couscous. Dit roer je even door met een vork, dan 4 minuutjes wachten en dan weer roeren.
- Serveer de groenten en kip op de couscous.
Ik vond dit toch wel een van de lekkerdere couscous! Ik ga 't echt voortaan met bouillon maken denk ik, haha. Verder deed ík de kip gewoon lekker door de groenten heen... slecht idee, want dan gaart de kip dus gewoon niet! Wij losten het nu op door de kip toch nog ff in een koekenpan te bakken.. want t stond inmiddels al 'n half uur in de oven! Haha. Kip dus voortaan boven op de groente!
Moeders vond het ook lekker, maar wel een beetje drogig (tsja.. couscous neemt al het vocht op.. dus echt een sausje is er niet bij ;) ).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten