Pagina's

zondag 2 februari 2014

Broodje super lekkere eiersalade

Laatste tijd ben ik verslaafd aan eiersalade, en ik vond dat ik het toch ook is zelf moest gaan maken. Een mayo-vrije versie kon ik op internet niet echt vinden, dus ik besloot er gewoon eentje te maken met yogonaise (wat hier altijd in huis is, net als eieren, trouwens).

Benodigdheden:
  • 3 eieren
  • 2,5 el yogonaise
  • (2 tl) versie bieslook
  • (2 tl) verse peterselie
  • beetje paprikapoeder
  • beetje kerrie
  • beetje versgemalen zwarte peper
  • beetje zout

Bereiding:
  1. Doe de eieren in een steelpannetje en vul deze met water tot de eieren onder staan.  Breng het water aan de kook, als het kookt zet je de timer op 8 minuten.
  2. Snijd intussen de bieslook in kleine stukjes en hak of knip de peterselie klein.
  3. Als de eieren klaar zijn met koken giet je t water af en laat je de eieren schrikken door er even kort water overheen te laten stromen. Haal dan de eieren uit het pannetje en laat ze ca. 10 minuten afkoelen.
  4. Pel de eieren en snijd ze klein in een kommetje. Prak het geheel dan met een vork, voeg de yogonaise toe en prak verder, tot het een beetje een smeuïg geheel wordt. (De witte stukjes zijn niet helemaal te prakken, maar tis lekker als die goed klein zijn)
  5. Roer dan een beetje paprika (2 scheutjes uit zo'n potje van de AH) en kerriepoeder (1 scheutje) er doorheen. Maal er naar smaak een beetje zwarte peper bij, en als je wilt ook wat zout.
  6. Roer dan de peterselie en bieslook erdoorheen en laat het een uurtje in de koelkast staan.
Ik at deze eiersalade op m'n werk op ciabattina's. En ik heb zitten smul-len. Jeetje, wat vind ik dit lekker! Haha :)
Hoe maken jullie je eiersalade?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten