En omdat ik nog al last heb van m'n buik, besloot ik een salade te maken met gedroogde abrikoos. Wie weet helpt het, haha. En met een beetje mazzel is het nog lekker ook!
- 80 gr. gedroogde abrikozen
- 1 gegrilde paprika (pot)
- 50-60 gr. jonge bladsla met veldsla
- 1,5 el amandelen
- 100-150 gr. kipfilet
- 1,5 dessertlepel abrikozenjam (delight)
- scheut sap (sinaasappel/tropicana..)
- scheutje sojamelk
- 1,5 el olijfolie
- balsamicostroop
Bereiding:
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bordje.
- Snijd de kipfilet in stukjes, smeer het in met (0,5 el) olijfolie en grill deze in de grillpan.
- Snijd de abrikozen en paprika in smalle repen.
- Laat de kip afkoelen in een kommetje.
- Verhit 1 el in een steelpannetje, en voeg hier de jam, het sap en de melk aan toe. Verwarm het goed door en als het wat dikker wordt voeg je het bij de kip in het kommetje en roer je het goed door elkaar, tot de saus goed aan de kip blijft kleven.
- Hak de amandelen klein.
- Bouw de salade op door de sla op een bord te doen, daar overheen de kip en daar de paprika en abrikoos over. Top af met de gehakte amandelen.
- Als je het lekker vind en toevallig in huis hebt, is balsamicostroop super lekker hier op! Ik deed het er alleen pas op na de foto... haha :)
Ik vond dit echt een súper lekkere salade! En wát ziet het er vrolijk uit!
Ik had voor eventueel nog een ciabattina voor erbij, maar dat was niet nodig. Dit was vullend genoeg :)
Echt een aanrader!
Ik had voor eventueel nog een ciabattina voor erbij, maar dat was niet nodig. Dit was vullend genoeg :)
Echt een aanrader!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten