Pagina's

zaterdag 24 augustus 2013

Heerlijke citroenhoningkip met cherrytomaatjes en tagliatelle

Gisteren lekker uit eten geweest bij Sumo met Tom, vandaag weer gekookt!
Ik had zin in citroen en kip en tomaat en pasta.. dus het werd een combinatie van dit alles!

Benodigdheden voor 1 persoon:
  • 1 kipfilet
  • sap van een 1/2 citroen
  • 1 el honing
  • olijfolie (tradiotioneel of mild)
  • 75 gr. tagliatelle
  • ±125 gr. cherrytomaatjes
  • ±15 gr pijnboompitten
  • 6 blaadjes basilicum

Bereiding
  1. Maak een marinade van het sap van de citroen, de honing en 2 el olijfolie. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en meng met de marinade. Zet dit zo'n 30 minuten in de koelkast, roer het af en toe door. 
  2. Rooster de pijnboompitten (zonder olie!) in een koekenpan. (Let op! blijf hier continu bij, want het gaat ineens heel hard, en zwarte pijnboompitten smaken echt minder lekker dan de (gezondere) goudbruine :) )
  3. Kook de tagliatelle zoals op de verpakking beschreven staat.
  4. Doe de kip met de marinade in een koekenpan en bak de kip goudbruin. Bak hierna de cherrytomaatjes nog even mee voor ca. 3 minuten.
  5. Giet de tagliatelle af en doe op een bord. Leg hierop het mengsel van de kip en tomaatjes.
  6. Scheur de basilicum in stukjes over het gerecht en strooi er de geroosterde pijnboompitten overheen.
  7. Eet smakelijk!
Ik vond dit een heel simpel, heel lekker gerechtje! Die citroenhoningkip geeft er toch net weer even een lekkerder smaakje aan :)

Lijkt het jullie ook lekker?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten