Pagina's

vrijdag 23 augustus 2013

Sappige Melanzane

Woensdag maakte ik de melanzane die ik al zólang wilde maken. Ik kocht en bereidde, voor het eerst in mijn leven, een aubergine.

Benodigdheden voor 1 persoon:
  • 1 tomaat
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 bol mozzarella
  • tomatensaus (ik gebruikte passata di pomodoro, Euroshopper)
  • grano padano kaas
  • 1 ciabattina (kleine ciabatta)
  • verse basilicum
  • amandelen
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de aubergine in de lengte in plakken van ±1 cm dik. Bestrooi de plakken met zout, peper en bloem, laat dit even trekken.
  3. Snij de tomaat en de (halve) bol mozzarella in plakken.
  4. Bak de aubergine in wat olijfolie, tot ze goudbruin kleuren.
  5. Leg een paar plakken in de ovenschaal, gevolgd door wat plakken tomaat, dan weer aubergine en dan weer tomaat.
  6. Schenk de tomatensaus in de ovenschaal, tot het geheel een beetje onder de saus staat.
  7. Leg hier de plakken mozzarella overheen en top af met grano padano.
  8. Doe het gerecht gedurende 25 minuten in de oven.
  9. Rooster terwijl je wacht wat amandelen, tot ze goudbruin kleuren.
  10. Haal het gerecht uit de oven. Doe het op een bord en garneer met de geroosterde amandelen en gescheurde blaadjes basilicum. Serveer met in plakjes gesneden ciabattina.
Ik vond dit echt een heerlijk!! Zeker een aanrader, al zou ik volgende keer zorgen dat de groenten ook echt tot de zijkant van de ovenschaal zit, zodat het niet zo uit elkaar valt (zoals bovenstaande foto). Maar echt verrukkelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten