Benodigdheden voor 1 persoon:
- 1 tomaat
- 1/2 aubergine
- 1/2 bol mozzarella
- tomatensaus (ik gebruikte passata di pomodoro, Euroshopper)
- grano padano kaas
- 1 ciabattina (kleine ciabatta)
- verse basilicum
- amandelen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de aubergine in de lengte in plakken van ±1 cm dik. Bestrooi de plakken met zout, peper en bloem, laat dit even trekken.
- Snij de tomaat en de (halve) bol mozzarella in plakken.
- Bak de aubergine in wat olijfolie, tot ze goudbruin kleuren.
- Leg een paar plakken in de ovenschaal, gevolgd door wat plakken tomaat, dan weer aubergine en dan weer tomaat.
- Schenk de tomatensaus in de ovenschaal, tot het geheel een beetje onder de saus staat.
- Leg hier de plakken mozzarella overheen en top af met grano padano.
- Doe het gerecht gedurende 25 minuten in de oven.
- Rooster terwijl je wacht wat amandelen, tot ze goudbruin kleuren.
- Haal het gerecht uit de oven. Doe het op een bord en garneer met de geroosterde amandelen en gescheurde blaadjes basilicum. Serveer met in plakjes gesneden ciabattina.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten