Benodigdheden voor 3 personen:
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 450 gr. gehakt
- 2 tl zwarte peper
- 2 tl paprikapoeder, mild
- 1,5 blikje tomatenpurree (bv. AH Basic, €0,07!)
- ±550 gr. tomaten
- 200 ml rode wijn (Bijv. Casillero del Diablo: Carménère of Carbernet Sauvignon, te koop bij de AH)
- verse basilicum
- kaaspoeder (grano padano of parmezaanse kaas)
- olijfolie
- Evt. veldsla, (geroosterde) pijnboompitten en tuinkruiden- of Italiaanse dressing (zakje, Calve)
Bereiding
- Snipper de ui, snijd de knoflook pijn en snijd de tomaat in kleine blokjes (schil gewoon laten zitten).
- Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en voeg hier de ui en knoflook aan toe. Bak deze tot ze glazig worden en voeg dan het gehakt toe, rul dit gaar. En voeg hier dan de zwarte peper en paprikapoeder aan toe. Roer de tomatenpurree even goed door.
- Voeg de tomaten toe aan het gehakt en roer dit af en toe door, tot de tomaten weker worden.
- Bereid de pasta (spaghetti is aan te raden) zoals beschreven op de verpakking.
- Voeg de rode wijn toe aan het mengsel en laat dit lekker pruttelen op laag vuur, net zo lang als de pasta gaar kookt (dit is dan gelijktijdig klaar!).
- Scheur op het laatste moment wat verse basilicumblaadjes over de saus en roer dit door.
- Giet de pasta af en doe op een bord. Doe hierbovenop de saus, vervolgens wat kaaspoeder en scheur nog wat basilicumblaadjes eroverheen.
- Lekker met veldsla met tuinkruiden- of Italiaanse dressing met geroosterde pijnboompitten!
Wij vonden het weer ontzettend lekker! Lijkt het jullie ook wat?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten