Benodigdheden voor 1 persoon:
- 200 gr. aardappelschijfjes
- 150 gr. rundergehakt
- 1/2 rode ui, versnipperd
- klein blikje tomatenpurree (bv. Euroshopper, 7 ct.)
- kaneel
- een beetje tomatensaus (Bv. Passata di pomodoro, Euroshopper)
- 1/2 aubergine, in plakjes
- zout
- olijfolie (mild of traditioneel)
- 1 bol mozzarella, in plakken (bv. Euroshopper, 60 ct., smaakte prima!)
- grano padano (kaas)
- (zout en) peper naar smaak
Bereiding
- Verwarm de over voor op 180 graden.
- Bestrooi de plakjes aubergine met zou en laat dit 10 minuten intrekken. Spoel de aubergine vervolgens af en dep droog met een keukendoek.
- Verwarm een pan en bak hierin het gehakt rul. Fruit vervolgens de ui bij het gehakt. Voeg dan wat tomatenpurree toe, roer dit goed door.
- Voeg wat kaneel en tomatensaus toe tot het gehakt een beetje onder de saus staat. Laat het geheel even pruttelen.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak de aardappelschijfjes een beetje aan tot ze bruin beginnen te zien. Leg ze apart.
- Bak de aubergine in een beetje olijfolie, in dezelfde pan als de aardappelschijfjes, tot ze een beetje bruin worden.
- Doe de helft van de aardappelschijfjes in een ingevette (wederom met olijfolie) ovenschaal. Doe hierop het gehaktmengsel, dan de aubergine en dan weer aardappelschijfjes.Leg hierop de plakjes mozzarella en top af met grano padano.
- Plaats de ovenschaal voor ca. 30 minuten in de oven op 180 graden.
Ik vond dit in elk geval heel lekker! Wel heel veel kaas, maar in plaats daarvan is ook bechiamelsaus te gebruiken (zoals in het recept van de AH).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten