Pagina's

vrijdag 30 augustus 2013

Gouden salade! Veldsla met honingkip en nectarine

Oh! Ik heb weer zo lekker gegeten vandaag! Ik moest vanavond werken.. maar op je werk mag je ook best lekker eten, toch? Dus ik trof de voorbereidingen thuis en maakte de rest op m'n werk af
Als je thuis bent kun je alles natuurlijk gelijk doen :)

Benodigdheden voor 1 persoon:
  • 100-150 gr. kipfilet
  • 2 el olijfolie 
  • 1/2 el honing
  • 1 nectarine
  • handje (garneer) amandelen
  • 50-60 gr. veldsla
  • crema di balsamico (balsamico-stroop, maar spray of dressing kan ook prima!)

(Voor)bereiden:
  1. Maak een marinade van de olijfolie en honing. Voeg de in kleine stukjes gesneden kipfilet hier aan toe en roer goed door. Zet voor (minimaal) 10 minuten in de koelkast (roer het halverwege nog even door).
  2. Rooster de amandelen goudbruin (zonder olie!), laat ze rusten op een bordje.
  3. Snijd de nectarine in stukjes, beweer 3 smalle partjes voor op de top.
  4. Bak de kip in dezelfde pan als de amandelen, als er geen olie meer in de pan ligt, voeg dan een kléín beetje toe. Laat de kip naar keuze afkoelen.
  5. Leg de veldsla op een bord, doe hierop de kip, dan de nectarines en strooi de amandelen over het geheel heen. Top af met een klein beetje crema di balsamico (er is echt niet veel van nodig).
Ik vond dit echt heel lekker! Ik was eerst de crema di balsamico vergeten.. (vandaar 2 foto's :D), maar dan mist er toch iets. De balsamicostroop maakt het echt af!
Ik zat overigens behoorlijk vol na het eten van dit gerecht, pasta of coucous was echt niet nodig.

Wat vinden jullie ervan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten