Pagina's

zaterdag 31 augustus 2013

Verrukkelijke pittige lasagne

Ik had zoooo'n zin in lasagne vandaag! En ik wilde graag eens wat experimenteren.. Bij de vader van Tom heb ik eens een pastasaus (bij spaghetti) gegeten met een klein beetje rode peper, en dat gaf wel een leuk accent aan de saus, dus ik dacht.. laat ik het is met lasagne proberen!

Benodigdheden voor 4 personen:
  • 500 gr. gehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika 
  • 600 gr. tomaten
  • 1 (klein) potje tomatenpurree
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 3 tl gedroogde basilicum
  • 1/2-1 el rode peper pasta (bij AH te koop in de koeling bij de verse kruiden)
  • 1 pot bechamelsaus
  • 1 pak (verse) lasagnebladen
  • 50-75 gr. grana padano
  • verse blaadjes basilicum 
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de ui en knoflook fijn, en de tomaat en paprika in blokjes.
  3. Doe het gehakt in een braadpan en rul het gaar. Voeg de fijngesneden ui, knoflook en 1 tl oregano toe en na 1 minuut de paprika, bak dit nog 2 minuten mee.
  4. Voeg de tomatenpurree toe en roer dit goed door, voeg dan ook de rode peper pasta toe en roer goed door.
  5. Voeg de tomaten toe. Roer tot het mengsel sappig geworden is en er meer een saus substantie ontstaat. (Laat het maar lekker even pruttelen)
  6. Voeg dan de laatste kruiden toe (1 tl oregano, 1 tl tijm en 3 tl basilicum) en roer goed door. Zet het vuur na 1 minuut uit.
  7. Smeer een ovenschaal in met olijfolie.
  8. Doe in een paar lepels bechamelsaus in de ovenschaal en hierop een beetje tomaten-gehaktsaus. Doe hier lasagnebladen op, dan weer tomaten-gehaktsaus en een beetje bechamel (bovenop), dan weer bladen, tomaten-gehaktsaus, bladen en dan flink wat (gewoon de pot leegmaken) bechamelsaus en top af met de grana padano kaas.
  9. Doe de ovenschaal voor ± 30 minuten in de voorverwarmde oven. 
  10. Haal het gerecht uit de oven, doe 't op een bord en scheur er wat basilicumblaadjes overheen.
TIP! Doe de eerste 15 minuten aluminiumfolie over de ovenschaal en haal deze er daarna af. Zo brand de bovenlaag niet aan, maar is het wel een beetje knapperig :)

Tom en ik vonden zit echt ontzettend lekker! De rode peper (pasta) geeft er een lekkere pittige draai een, en de basilicum maakt 'm echt hélemaal af.
Ik ga dit zeker vaker maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten