Benodigdheden voor 3 personen:
Het lijken heel veel ingredienten.. maar we hebben eigenlijk bijna alles standaard in huis.. ik hoefde vandaag alleen de sla, burger, aardappels en broodjes aan te schaffen. En dan ben je ineens voor €2,00 per persoon klaar!
- Zak ijsbergsla (75 gr.)
- Zak aardappelschijfjes (450 gr.)
- 3x AH Hamburger
- 1 ui
- 3 eieren
- 1/2 bakje cherrytomaatjes
- 30 gr. pijnboompitten
- 1/2 zakje Calve Italiaanse dressing
- 1 el olijfolie extra vierge
- 2 el water
- 3 meergranen vloerkadetten
- bakboter
Bereiding:
- Doe wat bakboter in 3 koekenpannen. Snijd de ui in halve ringen, de cherrytomaatjes in tweeën en rooster de pijnboompitjes in een koekenpan goudbruin.
- Begin met het bakken van de aardappelschijfjes, deze duren het langst. Doe na een paar minuten de burgers in een andere pan. En daarna de eieren in de laatste pan.
- Bak de laatste 2 minuutjes de ui mee bij de burgers.
- Maak de Italiaanse dressing met de olijfolie en het water in een kom, goed mixen.
- Snijd de kadetten open en lef hier een klein beetje sla op. Leg hier bovenop de burgers, dan de gebakken uien, dan het gebakken ei en weer een beetje sla. Doe er saus naar keuze op (ik had Zaanse Mayo en Ketchup uit een tube, dat vind ik zoooo veel lekkerder op ei en hamburger dan uit n pot of fles!)
- Doe de overige sla met de gesneden tomaten en geroosterde pijnboompitten in de kom met dressing en roer door.
- Serveer de burger met de sla en wat aardappelschijfjes.
Ik heb weer lekker gegeten! Volgende keer wil ik wel is zelf hamburgers gaan maken.. ik heb al een ideetje.. maar die houd ik nog ffies voor mezelf, hij komt vanzelf wel een keertje langs :D
Hoe maken jullie je burgers?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten