Pagina's

donderdag 12 september 2013

Stoomaardappeltjes, rundersteak en sperziebonen

Ooooooh! Ik had eigenlijk heel veel trek in hamburgers vandaag.. maar daar waren mijn huisgenoten minder blij mee. Ik besloot dan maar aardappelen, groente en vlees te doen. Zelf houd ik eigenlijk he-le-maal niet van gekookte aardappels.. en toen zag in in de AH iets (voor mij) nieuws: Stoomaardappelen! Ik denk probeer ik dat gewoon een keer.
Oh, en Tom maakte 't klaar vandaag :)

Benodigdheden voor 3 personen:
  • 500 gr. sperziebonen
  • 125 gr. magere spekjes
  • 450 gr. stoomaardappelen (zak AH)
  • 4 gemarineerde rundersteaks
  • beetje bakboter (AH Bakken & Braden)
Bereiding:
  1. Zet water op voor de sperziebonen. Kook ze vervolgens 7-8 minuutjes.
  2. Doe de zak met aardappels in de magnetron op 750 watt en zet m aan op 6 minuten.
  3. Verhit boter in een koeken pan en bak de rundersteaks zoals beschreven op de verpakking.
  4. Verhit boter in een kleinere koekenpan, en bak daarin de spekjes. 
  5. Giet de sperziebonen af. Haal de aardappeltjes uit de magnetron en laat nog even staan.
  6. Als de rundersteaks sneller klaar zijn dan de rest, kun je die nog even in aluminiumfolie bewaren.
  7. Doe t allemaal lekker op n bord, met de spekjes over de sperziebonen heen.
Ooooooh was was dit lekker! Bij de rundersteaks had ik nog wat knoflooksaus gedaan, lekkere combi! Zelfs de aardappeltjes vond ik lekker, ik had niet eens saus nodig! 

Wat hebben jullie vandaag gegeten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten