Benodigdheden voor 2 personen:
- 1,5 tl rode peper kruidenpasta
- 2 tl oregano (gedroogd)
- 2 tl basilicum (gedroogd)
- beetje zwarte peper
- 300 gr. (mager) rundergehalt
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 70 gr. tomatenpurree
- 5 romatomaten (±450 gr.)
- 150 gr. (volkoren) spaghetti
- grana padano/geraspte kaas
- verse blaadjes basilicum
Bereiding:
- Snijd de tomaten in kleine stukjes, snipper de ui en snijd de knoflook heel fijn.
- Kook de spaghetti zoals beschreven op de verpakking.
- Doe de gehakt in een (braad)pan en bak dit rul, voeg dan de ui en de knoflook toe totdat ze glazig zijn. Doe er dan een beetje zwarte peper en 1 tl oregano bij.
- Roer de tomatenpurree door het mengsel en voeg dan de stukjes tomaten toe. Doe de deksel op de pan en laat de tomaten in 3 minuutjes zachter worden. Haal de deksel van de pan en roer door.
- Voeg de rode peper pasta toe. Laat dit een minuutje meebakken en voeg dan 2 tl basilicum en de laatste tl oregano toe.
- Serveer de spaghetti met de saus er op, en top af met de kaas en in stukjes gescheurde blaadjes basilicum.
Ik vind zo'n pittige saus met wat kaas en verse basilicum zooooo lekker! Gewoon smullen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten