Pagina's

zondag 8 september 2013

Couscoussalade met tomaat

Oh, oh! Al een paar dagen niet geblogd! Dit komt doordat ik lekker druk bezig was afgelopen dagen. Donderdag ging ik met 2 vriendinnen en Tom naar het concert van Paramore, dat was super!, en toen aten we dus lekker makkelijk even wat bij de Burger King op Schiphol. En vrijdag zijn we lekker uit eten geweest bij Wilma en Albert, op de Oude Groenmarkt hier in Haarlem. Dat was ook lekker! Maar.. we zaten wel allebei na het voorgerecht al praktisch vol!

Maargoed.. Gisteren werkte ik van 13-21u en nam ik weer een salade bouwpakket mee, van vanalles wat ik nog in huis had (m.u.v. de rucola en rozijnen). Dat vind ik wel 't mooie aan couscous, je kan er gewoon vanalles doorheen doen!

Benodigdheden voor 1 persoon:
  • 60 gr. couscous
  • 60 ml gekookt water
  • ±35 gr. rucola
  • 8 cherrytomaatjes
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 20 gr. gedroogde rozijnen
  • 8 zwarte olijven
  • 20 gr. amandelen
  • 1 el olijfolie
  • snufje zwarte peper
Bereiding:
  1. Doe de couscous in een schaaltje. Doe hier 1 el olijfolie bij en vervolgens het gekookte water. Roer dit af en toe door, tot de couscouskorrels het watr volledig hebben opgenomen. Doe er dan wat (versgemalen) zwarte peper door. 
  2. Wel de (gedroogde) rozijnen 10 min in heet water. Laat ze daarna drogen op wat keukenpapier of een theedoek.
  3. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een schoteltje.
  4. Snijd de cherrytomaatjes en de olijven in tweeën, en de zongedroogde tomaatjes in kleine(re) stukjes. 
  5. Voor als je het mee wilt nemen: Doe de tomaten, olijven en rozijnen in 1 bakje en doe hier ook de inmiddels weer droge rozijnen bij. Doe de couscous in een ander bakje en doe hier eventueel ook de rucola bij. Doe de geroosterde amandelen in een boterhamzakje. Zo is alles gemakkelijk mee te nemen.
  6. Leg de rucola op een bord, verspreid hier de couscous overheen, dan het mengsel met de tomaten en top af met de amandelen.
Dat ik op m'n werk met m'n bordje eten liep, kreeg ik steeds reacties als 'wat een plaatje!' of 'zo, dat ziet er goed uit!'. Hartstikke leuk als je zo veel leuke reacties krijgt op iets wat eigenlijk heel simpel te doen is, haha :D.
Ik heb weer lekker gegeten op m'n werk. Rozijnen en couscous is een combinatie die ik nog nooit zelf hebt gemaakt, maar 't was heel goed te doen. Ga ik zeker vaker doen!

Nog even een tip: Ik heb zelf een bakje van Rosti Mepal, waar een soort scheidingswand bij geleverd wordt, super handig is dat! Zo neem ik vaak sla mee aan de ene kant, met een beetje een nattige inhoud voor de salade aan de andere kant.

Wat doen jullie door de couscous?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten