Pagina's

dinsdag 10 september 2013

Eiermie met paksoi en paprika

Gisteren was ik ziek, dus kookte mama wat kliekjes van een pasta die ze nog had en maakte er extra macaroni, gehakt en gepelde tomaten bij, zodat het toch een goede maaltijd werd. Lekker met wat sla met pijnboompitjes.
Vandaag voel ik me weer ietsje beter, en maakte ik lekker weer is eiermie (dat glijd zo lekker door je keel!). Het recept heb ik van het jaar is gemaakt met vriendinnetjes (eigenlijk maakte zij het en stond ik erbij, ik kon toen écht nog niet koken), en er sindsdien gewoon in gehouden! Van origine is het vegetarisch.. maar ik ben eigenwijs en doe er lekker kipfilet door!

Benodigdheden voor 4 personen:
  • 1 struik paksoi
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 ui
  • 2 kipfilet (±400 gr.)
  • 2 el sesamolie
  • 4 el olijfolie (mild)
  • 3 eieren
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 pak Chinese eiermie 
  • 3 el ketjap
  • wat sesamzaadjes ter garnering 
  • 1 zak cassave kroepoek

Bereiding:
  1. Snijd 2 cm van de onderkant van de paksoi af. Snijf de rest van de paksoi in stukken van 2 cm en was het in water (houdt de witte en groenen delen gescheiden). Maak de paprika schoon en snijd in ringen. Snipper de ui en snijd de kipfilet in in blokjes van zo'n 1-1,5 cm.
  2. Breek de eieren boven een schaal en doe de sambal erbij. Klop dit los met een garde.
  3. Verhit 1 el olijfolie en de 2 el sesamolie in een wok. Wok hier de kip in gaar en voeg dan de ui toe. Als de ui glazig is voeg je de witte delen van de paksoi en de paprika toe. Laat dit 5 min wokken, en doe er de laatste minuut nog even het groen van de paksoi bij.
  4. Als de witte delen van de paksoi en de paprika in de pan zitten, verhit je in een (kleinere) nog 1 el olijfolie en hier doe je de helft van de geklopte eieren bij. Zet hier een deksel bovenop en laat de omelet gaar worden. Leg deze apart op een bord of snijplank en bak de tweede omelet op dezelfde manier. Leg deze erbij op het bord/snijplank, en snijd de omelet in kleine reepjes.
  5. Kook intussen de eiermie gaar, zoals beschreven op de verpakking.
  6. Doe de ei-reepjes met de ketjap bij het kip-paprika-paksoi mengsel, en roer en warm het nog eventjes goed door.
  7. Giet de eiermie af.
  8. Doe dan wat eiermie op een bord, het paksoi mengsel er bovenop en top af met wat sesamzaadjes. Lekker met cassave kroepoek!
Wij vond het (weer) ontzettend lekker! Echt een aanrader om deze een keer te maken. Als je 'm te flauwtjes vind kan je er extra chili saus bij doen, of natuurlijk nog wat ketjap.

Morgen even geen blog.. want ik moet vroeg weg en kom laat thuis.. Dus morgen eet ik het restje van vandaag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten