Maargoed.. Melanzane dus!
Dit is overigens écht súper makkelijk te maken!
- 1 aubergine (±300 gr.)
- 2 romatomaten
- pakje gezeefde tomaten
- 1 mozzarella maxi
- 1/2 zakje grana pandano
- 40 gr. garneer amandelen
- blaadjes basilicum
- 2 ciabattini (of 1 grote)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de aubergine en mozzarella in plakken van 1/2 cm en de tomaten in dunne plakken.
- Gril de plakken aubergine in een grillpan (zonder olie) tot ze bruin kleuren. (Kan ook gewoon in een koekenpan met olie, maar laat de plakken dan even 10 min in zout trekken, spoel dit vervolgens af en dep ze droog. Dit voorkomt dat de aubergines de oliën opnemen.)
- Leg plakken aubergine onderin een (kleinere) ovenschaal, hierop wat plakken tomaat, dan weer aubergine etc. tot alles op is, eindig met tomaat.
- Doe de gezeefde tomatensaus er overheen tot het geheel goed onder staat. Verdeel de plakken mozzarella erover en bestrooi vervolgens met (flink) wat grana pandano.
- Zet het voor 25 minuutjes in de oven.
- Rooster de amandelen goudbruin.
- Doe de melanzane op een bord, scheur hier blaadjes basilicum overheen en strooi de amandelen erover.
- Serveer met in plakken gesneden ciabattini, jum!
Ik had nog maar 2 romatomaten in huis en dacht het daar nog wel mee te redden.. maar ik merkte bij het maken van de laagjes dat ik eigenlijk te weinig tomaat had (het bovenste laagje bestond nu half uit tomaat en half uit aubergine). Tijdens het eten bleek het eigenlijk gewoon prima :)
Oh, en zelfs Tom (vleeseter nummer 2) vond het heel lekker! Maar hij vond de ciabatta er een beetje vreemd bij, van hem had er gewoon gehakt in gemogen.. Haha.
Hebben jullie het al geprobeerd? 't Is echt een aanrader!
Oh, en zelfs Tom (vleeseter nummer 2) vond het heel lekker! Maar hij vond de ciabatta er een beetje vreemd bij, van hem had er gewoon gehakt in gemogen.. Haha.
Hebben jullie het al geprobeerd? 't Is echt een aanrader!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten