Op 't eerste gezicht leek t best simpel.. maar als altijd als ik iets nieuws probeer.. was mn keuken na 't koken 1 grote puinhoop! Haha.. (normaal gesproken ruim ik alles meteen op tijdens het koken). Lang leve de vaatwasser :)
Benodigdheden voor 1 persoon:
- 75 gr. risottorijst
- 300 ml kippenbouillon (1/2 tablet)
- 1/2 rode ui
- 1,5 tl Italiaanse kruiden
- 150 gr. pompoen (Diepvries)
- 25 gr. parmezaanse kaas geraspt
- 1 kipfilet
- 2 tl roomboter
- olijfolie
Bereiding:
- Snipper de ui en rasp de parmezaanse kaas indien je een verse variant in huis hebt.
- Verhit wat olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hier in de ui.
- Voeg de pompoen (bevroren) toe aan de ui als deze glazig geworden is. Maak in tussen de bouillon klaar.
- Als de pompoen bijna helemaal is ontdooid, roer je de Italiaanse kruiden door het mengsel.
- Voeg vervolgens de risottorijst toe aan het mengsel en dit roer je tot de korrels glanzen.
- Op dit punt dacht ik.. véél te weinig risotto (in verhouding)! Dus ik voegde nog wat extra toe.. maar ik kreeg uiteindelijk m'n bord niet leeg.. Niet doen dus! :)
- Als de korrels glanzen doe je een scheutje bouillon erbij, tot het geheel een beetje onder staat. Roer dan tot bijna alle bouillon is opgenomen door de risotto en voeg nog een scheutje toe. Herhaal dit tot de risotto gaar en de bouillon op is. Dit duurt zo'n 20 minuten.
- Leg de kipfilet tussen 2 vellen vershoudfolie en sla het plat met een pan en smeer ze in met een klein beetje olijfolie en gril ze dan lekker ±5 minuten in de grillpan (of koekenpan, maar gebruik dan meer olie).
- Roer op t laatst nog even een roomboter en ±20 gr. geraspte parmezaanse kaas door de risotto.
- Doe de risotto op een bord, leg de kipfilet erbij en garneer met het laatste beetje geraspte parmezaanse kaas.
Ik vond dit echt heel lekker, heerlijke combinatie! Ik ga dit zeker nog een keertje maken :)
Ohja! Het bovenstaande recept is op dit recept gebaseerd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten