Pagina's

dinsdag 3 september 2013

Zoete aardappel, broccoli en gehaktballetjes met pit

Vandaag had ik zin om weer is iets nieuws te proberen: Zoete aardappel. Nu zag ik een tijdje terug dit recept in de Allerhande staan, maar ik heb er een beetje een eigen draai aan moeten geven, omdat de C1000 hier sommige producten niet verkoopt (de sinaasappel-peperdressing) en mijn broertje niet van rode beter houdt (stiekem gewoon lekker sambal gebruikt!).

Benodigdheden voor 3 personen:
  • 300 gr. (mager) rundergehakt
  • 5 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl sambal
  • 500 gr broccoli
  • 500 gr zoete aardappel
  • honing-mosterd dressing (70 ml)
  • een beetje zout
  • olijfolie (mild)
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in partjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met wat zout. Die ze voor 50 minuten in de oven, draai af en toe.
  3. Doe het gehakt in een schaal, en voeg 1 tl sambal en 1 fijn gesneden bosui toe. Kneed die goed door elkaar en maak er kleine balletjes van.
  4. Als de zoete aardappels nog voor 10 minuten in de oven zitten, de broccoli zo'n 5 min koken en de balletjes gaar bakken in wat olijfolie.
  5. Snijd de laatste 4 bosuitjes in schuine plakken van 1-2 cm en snijd de knoflook in kleine stukjes.
  6. Bak de bosuitjes en knoflook een minuutje, en voeg daarna een tl sambal toe. Roer het goed door.
  7. Giet de broccoli af en doe bij het ui-knoflook-sambal mengsel en roer goed door.
  8. Haal de zoete aardappel uit de oven.
  9. Maak de borden op door te beginnen met de zoete aardappel, daarboven het mengsel met de broccoli en leg er vervolgens wat gehaktballetjes op. Drapeer er tot slot wat dressing overheen.
Wij vonden dit best lekker, maar van mij had er wel nog wat meer pit in mogen zitten! ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten