Pagina's

zondag 20 oktober 2013

Broodje Beenham de Luxe

Ik was eigenlijk van plan om vandaag een pasta te maken met paprika en champignons.. maar ik had spaghetti en eerdergenoemde lijkt me beter met grotere pasta.. dus die houden jullie van me te goed!
Maar... uiteindelijk had ik meer zin om vanavond gewoon een luxe broodje te eten op m'n werk.. Dus dat werd 'm! Haha.

Benodigdheden voor 1 persoon (avondeten, lunch: 2 personen):
  • 2 Italiaanse bollen
  • 1 pakje AH flinterdunne beenham
  • 2 handjes rucola
  • beetje boter 
  • honing-mosterddressing

Bereiding:
  1. Snijd de bollen door midden.
  2. Smeer wat boter op de onderkant van de broodjes (naar keuze... maar ik vind 't stiekem altijd net ff lekkerder met boter).
  3. Doe op elk broodje 1 handje rucola.
  4. Doe daarop op elk broodje de helft van de beenham. (Als je thuis eet is het misschien lekker om deze even warm te bakken in een koekenpan?)
  5. Neem je 't mee? Doe de bovenkant van 't broodje erop, doe 't in een druk- en sluitzakje, knijp de lucht er uit en maak 'm dicht. Op je werk haal je dan de broodjes uit de zakjes en..
  6. Druppel de honing-mosterddressing over de beenham (Het flesje die ik heb heeft een tuutje, waardoor er nooit heel veel uit komt. Heb je dat niet? Doe t dan eerst op een eetlepel en druppel het dan over het broodje heen).
  7. Doe het bovenkantje van het broodje een beetje half op de rest van broodje bij het serveren.. als je gaat eten is het wel prettig om de bovenkant er goed op te doen.. haha.
Ik vond dit echt bestwel heel lekker! Ik had zelf dus 2 bollen als avondeten, maar als lunch zou ik 1 bol doen en 'n beetje drinkbouillon erbij o.i.d..

Best grappig eigenlijk.. thuis wil ik zo met deze temperaturen echt wel warm eten 's avonds.. maar als ik op m'n werk eet, heb ik toch liever gewoon een salade of een broodje.. komt dat bekend voor? :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten