Pagina's

zaterdag 19 oktober 2013

(Couscous)Salade met stoofpeertjes

Ja! Nu moesten dus ook de andere helft van de sla én stoofpeertjes nog op.. maar om nou exact hetzelfde te eten als donderdag had ik geen zin in. Ik besloot een nét andere salade te maken, met couscous ipv pasta en rozijnen ipv fetakaas.

Benodigdheden voor 1 persoon:
  • 40 gr. sla (jonge bladsla met rucola)
  • 50 gr. couscous
  • 50 ml kokend water
  • 100 gr. stoofpeertjes
  • 2 el rozijnen
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el olijfolie
  • balsamicostroop

Bereiden:
  1. Doe de couscous in een kom en doe het kokende water en de olijfolie erbij. Roer het even door. Laat 1 min staan en roer weer door. Ga zo door tot het droge korrels zijn.
  2. Doe de sla op een bord, doe daar de couscous overheen.
  3. Leg dan de stoofpeertjes erop en strooi de rozijnen en pompoenpitten erover.
  4. Aftoppen met de balsamicostroop.
  5. Meenemen naar je werk? Zo'n handige Rosti Mepal trommel met scheidingswand is echt super! De stoofpeertjes en rozijnen (evt. ook pompoenpitten er ook bij, maar die deed ik in een boterhamzakje) aan de ene kant, en de sla aan de andere kant. Onder de wand komt wel wat van de sappen, maar niet genoeg om je salade al te doen slinken. Én t blijft zó lekker vers! :)
Toen ik ging eten op m'n werk had ik niet zo veel trek.. dus ik besloot de couscous weg te laten. De sla was zo alsnog prima lekker! Maar met couscous zal t ook zeker smaken :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten