Het werd wel iets anders met kaas.. Quiche!
En toen dacht ik dat heb ik nog nooit gemaakt.. maar jawel! Heeeeel vroeger. Op de basisschool hadden wij (ik geloof op de vrijdagmiddag?) wisselende activiteiten. Zo ook bakken, ik heb er bijvoorbeeld ook appelflappen leren maken. Maar ook een soortvan quiche! Een soort muffinbakje waar we 1 plakje bladerdeeg in deden.. met een mengsel van verschillende groenten (hoewel ik mij alleen de paprika kan herinneren) en wat we er overheen deden weet ik ook niet meer.. maar 't was lekker! Maargoed.. terug naar 't echte verhaal :)
- 3 plakken bladerdeeg
- 1 plak ham
- 1/3 paprika
- 1 bosui
- 2 kleine romatomaten
- 2 eieren
- ±60 gr. creme fraiche (light)
- 30 gr. geraspte kaas (belegen)
- (versgemalen) zwarte peper
- klein beetje pijnboompitjes
- taartvorm ±14cm (€2,99 bij de AH!)
- 1/2 el olijfolie
- aluminiumfolie ter grootte van de taartvorm
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de plakjes bladerdeeg op een bord ontdooien.
- Snijd de paprika, tomaten en het witte deel van de bosui in heel kleine stukjes. Snijd ook de plak ham in smalle reepjes van ±1 cm. Doe dit allemaal in een kom en meng 't door elkaar.
- Meng in een ander kommetje 1 ei en de creme fraiche met elkaar los. Als dit een soort papje geworden is doe je de geraspte kaas erbij en ook dit meng je goed door. Dan lekker nog wat versgemalen zwarte peper erdoor roeren.
- Vet de taartvorm in met de olijfolie en bekleed dan met de plakjes bladerdeeg. (Ik deed er 2 tegen elkaar aan, zodat je de bladerdeegplakken allebei tot de helft op de bodem legt. De derde plak sneed in in 2 stukken en daar bekleedde ik de andere zijkanten van de taartvorm mee (Muurtjes bouwen noem ik het altijd.. haha). Zorg dat het allemaal nog een beetje uitsteekt.)
- Prik met een vorm wat gaatjes in het bladerdeeg dat op de bodem ligt en doe dan het groentemengsel in de vorm. En dan daar overheen het creme fraiche-ei-kaasmengsel. Klop er een beetje op met een vorm, zodat het goed door de groenten heen loopt (Terwijl ik dit schrijf staat het nog in de oven.. dus geen idee of het goed gelukt is...). Vouw de randjes een beetje dicht.
- Verstrooi de pijnboompitjes over het gerecht.
- Klopt het laatste ei los en bestrijk hiermee de randjes van de quiche.
- Zet het gerecht nu met aluminiumfolie erop voor 15 minuutjes in de oven.
- Haal na 15 minuutjes de aluminiumfolie eraf, en laat het nog 10 minuten in de oven staan (Op deze manier verbranden de pijnboompitten en kaas niet!).
En nu maar hopen dat het smaakt....
Het resultaat: Nou dit was dus gewoon weer super lekker! Haha :)
Het lijkt alsof je heel veel nodig hebt.. en heel veel moet doen.. maar dat valt echt reuze mee én het is Super simpel! Én lekker :)
Het lijkt alsof je heel veel nodig hebt.. en heel veel moet doen.. maar dat valt echt reuze mee én het is Super simpel! Én lekker :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten