Benodigdheden voor 1 persoon:
- 40 gr. gemengde sla (Bv. jonge bladsla met rucola)
- 40 gr. pipe rigate
- 3 plakjes ontbijstpek
- 100 gr. stoofpeertjes (uitgelekt)
- 30 gr. fetakaas blokjes
- 1,5 el pompoenpitten
- balsamicostroop
Bereiding:
- Kook de pipe rigate voor 8 minuutjes.
- Bak de plakjes ontbijtspek in een klein beetje boter tot ze een beetje knapperig zijn, laat ze dan uitlekken op wat keukenpapier.
- Hoe ik het mee nam: In een rosti mepal bakje met scheidingswand de stoofpeertjes en feta bij elkaar, aan de andere kant de 40 gr. sla, met in vershoudfolie gewikkelde gebakken spekplakjes. De pasta nam ik in een apart bakje mee en de pompoenpitten in een boterhamzakje.
- Serveer door de sla op een bord te doen, daar verdeel je de pasta erover. Vervolgens doe je ook de stoofpeertjes en fetakaas erop, breek de ontbijtspek in stukjes en en steek het er een beetje leuk tussen en strooi dan de pompoenpitten er nog overheen. En dan lekker toppen met de balsamicostroop.
Oh My God! Deze salade was ZO lekker! De ingrediƫnten combineren echt prima met elkaar! Het knapperige spek met de stoofpeertjes en de feta.. gewoon jum! En 't ziet er ook best leuk uit, toch?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten