We aten bij de Gouden Wok, in het brugrestaurant van de A4 bij Schiphol.
Ik ga nu lekker toch proberen om een receptje te schrijven voor dat wat ik had samengesteld.. want 't was gewoon lekker! En volgens mij niet zo heel lastig om te maken. (Al heb ik geen super hete pan waar de vlammen uit komen als je saus toevoegt.. haha)
Benodigdheden voor 4 personen:
- 200 gr. peultjes
- 125 gr. taugé
- 1 rode en 1 groene paprika
- 1 prei
- runderreepjes (ik had ossenhaas)
- 250 gr. mihoen (rijstmie)
- potje Sweet & Chili saus
- wokolie (Echt lekkerder/beter dan met olijfolie!)
Bereiding:
- Kook de mihoen zoals beschreven op de verpakking.
- Snijd de prei in grove halve ringen en de paprika in smalle (lange) repen.
- Doe wat wokolie in de wok en laat dit op hoog vuur goed heet worden. Voeg dan de runderreepjes toe en wok ze goudbruin. Haal ze uit de pan (bijv. op een bord) en doe er wat aluminiumfolie overheen.
- Doe dan de peultjes in de wok en wok ze voor ± 4 minuutjes. Doe dan de taugé en de paprika er bij en na 1 minuutjes ook de (goudbruin gebakken) runderreeptjes en de prei. Bak nog nog even en voeg dan de saus toe en laat het geheel goed warm worden.
- De wok en de mihoen naast elkaar serveren.
- Ik had er ook nog een gebakken banaan bij.. maar ik moet nog even uitvinden hoe je dat zo kan maken :)
In het wokrestaurant wordt alles eerst heel kort gekookt en dan op hoge temperatuur gewokt.. En súper kort! Gaaf om te zien altijd, de Gouden Wok (A4) is trouwens sowieso wel aan te bevelen!
Zijn jullie er al is geweest?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten