Pagina's

woensdag 16 oktober 2013

Pittige pasta uit de zak

Oeps! Mijn laatste post is al weer een paar dagen geleden. Het is momenteel behoorlijk druk met deadlines voor verslagen, het schrijven van mijn m-these, leren voor tentamen volgende week, en ja.. gisteravond ook nog de diploma uitreiking van de bachelor opleiding! Ben ik ineens Bachelor of Science, gaaf! :)
Maargoed.. Dat ik zaterdag klaar was met werken bij de Kindertelefoon en ik 'thuis' kwam, waren de boodschappen voor zondag al gedaan. Het werd een pasta met saus uit de zak.

Benodigdheden voor 3 personen:
  • 1 zak Bertolli pastasaus in zak Pittig
  • 300 gr. rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 300 gram pipe rigate
  • wat geraspte kaas (parrano)

Bereiding:
  1. Kook de pipe rigate in ±10 minuutjes gaar.
  2. Snijd de paprika in blokjes van ±1 cm en snipper de ui.
  3. Bak de gehakt rul in een koekenpan of braadpan. Als het gehakt gaar is doe je de paprika en de ui erbij, en dit bak je een minuutje mee.
  4. Voeg de saus toe aan het gehaktmengsel en warm goed door.
  5. Serveer de saus bovenop de pipe rigate en doe er wat geraspte kaas overheen.
Ik heb eigenlijk een beetje behoorlijk genoeg van al die standaard pastasauzen (en de eeeeeeuwige paprika die er maar door heen gaat onder het motto 'er moeten groenten in'), maar deze saus was wel net even anders dan die pakjes van Honig en potjes van Grand'Italia. Ik denk doordat er een beetje een pittigheid aan toegevoegd was, wat overigens niet écht pittig was. Maar 't was wel lekker.
Dus mocht je geen tijd of zin hebben om zelf een saus te bedenken, dan kan ik deze wel aanraden :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten