Pagina's

woensdag 16 oktober 2013

Verse spinazie met super lekkere gehaktbal

Maandagavond had ik trek in aardappelpurree of zo'n lekkere stoofpot... Maar daar had ik niet écht de tijd voor.. Dus het werd spinazie met ei, een gehaktbal en gekookte aardappelen.. klaargemaakt door Tom. Wat Tom zijn gehaktballen zijn fantastisch :) Ik heb heb dan natuuurlijk ook gevraagd, hoe hij ze nou zo lekker maakt.

Benodigdheden voor 3 personen:
  • 500 gr. runder(!!)gehakt
  • 1 zakje AH Mix voor gehakt met ui
  • 50 gr. braadboter
  • 3 eieren
  • 600 gr. spinazie
  • 500 gr. (kruimige) aardappelen

Bereiden:
  1. Doe het gehakt in een schaal, breek 1 ei en doe dit erbij. Doe ook het zakje kruiden erbij. Kneed met je handen tot alles goed gemengd is. Deel het vervolgens in vieren en maak er ballen van.
  2. Smelt 50 gr. braadboter in een braadpan, doe dan de ballen erbij en maak ze op hoog vuur aan de buitenkant bruin.
  3. Zet het vuur laag en zet de timer op 20 minuten. Doe een scheutje (100-150 ml) water erbij en doe de deksel op de pan. Doe af en toe de deksel er af (zo'n beetje elke 4 minuten) en draai de ballen. 
  4. Zet het water op en kook deze 15 minuten. 
  5. Kook de laatste 2 eieren naar gewenste gaarte (±8 minuten voor hardgekookt). Snijd de ei na het koken in kleine stukjes (of gebruik zo'n super handige eiersnijder.. gewoon aan alle 2 de kanten even in het systeempje leggen).
  6. Zet ook een bodempje water op voor de spinazie en doe handje voor handje de spinazie in de pan. (Het lijkt heel veel spinazie.. maar het slinkt echt Enorm). Laat dit dan nog 4(?) minuutjes koken.
  7. Doe de aardappelen, spinazie en gehaktbal apart op een bord en doe wat brokjes ei op de spinazie. Het sap van de gehaktballen is te gebruiken als jus.
En zo heb je dus echt een súper lekkere maaltijd, terwijl het gewoon aardappelen, groente en vlees is. Ik heb genoten :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten