En het was alwéér lekker!
Benodigdheden voor 3 personen:
- 450 gr. sperziebonen
- 2 kipfilet (300-400 gr.)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el milde currypasta (Patak's)
- 1 pakje kokosmelk (200 ml)
- 250 gr. zilvervliesrijst
- 4 el olijfolie
- 2 el vloeibare bakboter
Bereiding:
- Maak de sperzieboontjes schoon en breek in tweeen. Snijd de knoflook in fijne stukjes, snipper de ui een beetje grof en snijd de kipfilet in blokjes van 1-2 cm.
- Kook de zilvervliesrijst ± 10 minuten (ik bleef gewoon proeven..).
- Kook de sperzieboontjes 8 minuutjes, tot ze beetgaar zijn. Giet ze af.
- Verhit de olie en boter in een braadpan en fruit de ui en knoloof. Voeg dan de kip toe en bak het gaar. Dan roer je hier de currypasta doorheen en dit bak je eventjes goed mee.
- Voeg de beetgare sperzieboontjes en kokosmelk toe en roer goed door.
- Laat dit eventjes pruttelen ±5 minuutjes.
- Serveren met de rijst.
Ik maak bijna nooit rijst.. mede omdat ik dat gewoon niet zo heel goed kan.. Maar hij was nu gewoon echt goed gelukt! Helemaal trots :)
Koken ís leuk!
Koken ís leuk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten