- 400 gr. snijbonen
- 600 gr. stamppotaardappelen
- 4 tartaartjes
- 100 ml (soja)melk
- 1 pakje vleesjus
- 75 gr. braadvet
Bereiding:
- Snijd de snijbonen in smalle reepjes (Wat een berg je dan krijgt.. pfoe! Maar t lijk meer dan het is :) )
- Kook de aardappelen 15 minuten.
- Verhit de helft van de boter in een koekenpan en wanneer dit een beetje bruinig kleurt leg je de tartaartjes erin en zet het vuur laag (op de grootste pit, anders half). Bak deze zo'n 6 minuten per kant. Ik draaide ze gewoon elke 2 minuutjes.
- Kook de snijboontjes in 8-10 minuutjes beetgaar.
- Als de aardappelen klaar zijn met koken giet je ze af, doe ze terug in de pan en zet die op een vochtige theedoek. Verwarm de melk (bijv. 30 sec. in de magnetron) en doe de helft van de melk bij de aardappelen. Stamp dan de aardappelen en de melk door elkaar met een stamper. Doe de andere helft erbij en stamp lekker weer door tot het smeuïg wordt.
- De jus maak je door het overige bakvet te verwarmen en bruin te laten kleuren in een steelpannetje, dan voeg je 200 ml water toe en de poeder uit 't zakje, goed roeren en aan de kook brengen.
- Giet de snijboontjes af en roer ze door de puree heen.
- Klaar! :)
Ik had dit nog nooit gegeten op deze manier, maar vond 't wel weer is wat anders én uiteraard ook gewoon weer lekker :)
Misschien weet een idee om toch wat peper door de puree te doen een volgende keer, voor een béétje meer pit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten