Pagina's

zondag 27 oktober 2013

Zuurkoolstamppot! Met rozijnen.

Vandaag een dikke vette primeur... voor menig mens een super simpel basis ding.. maar ik heb 't gewoon nog nooit eerder gedaan!  En dus het is het per definitie spannend :)
Vandaag maakte ik voor het eerst aardappelpuree (niet uit zakje) en zuurkool!

**Ohjee.. vergeten een foto te maken!**

Benodigdheden voor 3 personen:
  • zakje zuurkool naturel (±520 gr)
  • 600 gr. (stampot) aardappelen
  • 3 el rozijnen
  • 5 el water
  • 1 Unox magere rookworst
  • ±100 ml (soja)melk

Bereiding:
  1. Doe de zuurkool (incl. vocht) in een pan en doe er het water bij. Laat dit 25 minuutjes zachjes koken. Doe de laatste 5 minuutjes de rozijnen erbij.
  2. Kook de aardappelen ±16 minuten, giet ze af en laat heel even droogstomen (gas uit, deksel op de pan).
  3. Verwarm de melk.
  4. Zet de pan met aardappelen op het aanrecht (op een vochtige doek) en voeg een beetje van de melk toe. Stamp dit door elkaar en voeg dan nog een beetje melk toe en weer stampen.. ga zo door tot de puree een beetje smeuïg wordt. 
  5. Als de zuurkool klaar is giet je deze af (bij mij kwam er echter geen vocht meer vrij... klopt dat?) en roer het door de aardappelpuree. Warm dit nog even door.
  6. Haal de rookworst uit de buitenste verpakking en prik een gaatje in de binnen verpakking. Dan voor 2,5 minuutjes op 500 watt in de magnetron.
Ik maakte deze maaltijd voor mezelf.. dus heb voor vanavond een portie voor naar m'n werk en vries er nog twee in.. Tot nu toe nog geen idee hoe het smaakt.. dus hopen dat het in elk geval een béétje lekker is.. haha.

De combinatie met de rozijnen kende ik nog niet, maar wat een top-combi! Ik heb lekker gegeten :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten