Pagina's

zondag 10 november 2013

Beenham met mango

Vandaag liepen we strompelend door de Appie.. geen idee wat we wilden eten. Tom had zin in rollade, maar dan ben ik niet zo dol op. De beenham lag er naast, en dat vinden we wel allebei erg lekker.. dus dat werd 'm! Lekker traditioneel, met mango :)

Benodigdheden voor 3 personen:
  • 1 beenham
  • 1 (rijpe) mango
  • 500 gr. sperzieboontjes
  • 450 gr. aardappelpartjes (oid)
  • beetje olijfolie

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een ovenschaal in met de olijfolie en leg daar de beenham in. Doe dit voor ±30 minuten in de oven (Op de verpakking staat iets met 200 graden en 175 graden en in totaal 50 minuten.. dat probeerden wij.. en toen stond de hele huiskamer blauw :) niet doen dus).
  3. Snijd de puntjes van de sperzieboontjes af. en snijd de mango in blokjes van 2 cm.
  4. Bak de aardappeltjes in 16 minuten in olijfolie gaar.
  5. Kook de sperzieboontjes ±10 minuten in een beetje water en doe de laatste 10 minuutjes de mango bij de beenham.
  6. Schep alles bij elkaar op, en eet smakelijk!
Dit is bij ons ene traditie geworden.. want sinds wij één keer mango bij de beenham aten (vooral lekker als de beenham gemarineerd is met een rode marinade), hebben wij dit eigenlijk nooit meer niet gedaan.. haha. Echt een top combi! En de sperzieboontjes en aardappeltjes zijn er eigenlijk een beetje bij gekomen.. Altijd 't zelfde maaltje dus :) (Tijd voor variatie? ;) ).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten