Pagina's

dinsdag 12 november 2013

Gegrilde kip met champignonsaus

Ik heb al een tijdje zin om zelf is champignonsaus de te maken.. en toevallig had ik gisteren ook zin in kip.. Dus het werd gegrilde kipfilet met zelfgemaakte champignonsaus!

Benodigdheden voor 3 personen:
  • 3 kipfilet 
  • 250 gr. champignons
  • 1/2 flesje kookroom
  • 500 gr. broccoli
  • zakje stoomaardappeltjes (450 gr.)
  • zwarte en witte peper
  • vershoudfolie
  • grillpan

Bereiding:
  1. Snijd de roosjes van de broccoli en was ze. Snijd alle champignons in plakjes (lekker makkelijk met een champignonsnijder.. haha).
  2. pak 6 vellen vershoudfolie, waar je de kip ruim op zou kunnen leggen.
  3. Leg één kipfilet op een vel vershoudfolie, leg hier een ander vel bovenop. En dan lekker slaan op de kip met een koekenpan! Zo wordt de kip wat platter, en dus makkelijker te bereiden in de grillpan. Herhaal voor de andere kipfilets.
  4. Verhit de grillpan. Smeer een klein beetje olijfolie over de kipfilets, leg ze in de grillpan en bak ze in 16 minuten goudbruin. (Elke 4 minuten keren, en dan 180 graden draaien, zodat je zon leuk kruispatroon krijgt op je kip)
  5. Kook de broccoli in 8-10 minuutjes gaar. De stoomaardappeltjes doe je voor 6 minuutjes op 750 watt in de magnetron.
  6. De champignonsaus maak je door de plakjes champignon in een droge koekenpan te bakken (er komt vanzelf wat vocht vrij). Als de champignon lekker is aangebakken doe je er de kookroom bij, en dit laat je lekker pruttelen voor ±5 minuutjes. Voeg op bij 't laatste minuutjes de (versgemalen) peper toe.
  7. En dan lekker serveren, met de champignonsaus over de kip!
Ik vond de champignonsaus heel lekker! De aardappels daarentegen.. ik weet niet, ik houd gewoon echt niet zo van aardappelen denk ik :D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten