Benodigdheden voor 3 personen:
- 200 gr. gerookte zalmfilet
- 200 ml droge witte wijn
- 250 ml kookroom
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 30 gr. pijnboompitten
- 300 gr. (witte) tagliatelle
- parmezaanse kaas
Bereiden:
- Snijd de prei doormidden (Haal het donkergroen er af) en was deze. Snijd de prei in halve ringen en de paprika blokjes van ca 1x1cm. Snijd ook de zalm in kleine blokjes.
- Rooster de pijnboompitjes in 2-3 min. goudbruin in een droge koekenpan.
- Kook de tagliatelle volgens beschrijving op de verpakking.
- Bak de paprika en prei in een droge (hete) wok, tot de prei geslonken is. Voeg dan de zalm toe en bak deze even mee, tot het iets verkleurd is.
- Doe de kookroom en de witte wijn erbij en laat dit eventjes pruttelen. (Volgens de kookroom verpakking moet dit 'n beetje indikken.. maar dat deed het niet of ik was te ongeduldig.. want de tagliatelle was al 'n tijdje klaar en na 3 min. pruttelen was 't nog niet dikker.. dus wij aten het gewoon zo).
- Maak het bord op door de tagliatelle er op te doen, hier op het zalm-paprika-prei mengsel erop en lepel nog wat extra vocht over het gerecht heen. Doe hier wat parmezaanse kaas over en top af met de pijnboompitjes.
Oh, wat vind ik zalm lekker! Haha. Volgende keer iets proberen met grotere stukken zalm.. haha :)
Dit was echt 'n verrukkelijk maaltje en nu heb ik trek in witte chocolade.
Dit was echt 'n verrukkelijk maaltje en nu heb ik trek in witte chocolade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten