Pagina's

donderdag 7 november 2013

Beenham salade met 'n Twister

Vanavond weer aan t werk.. en ik werk vandaag daar waar je magnetron maaltijden enzo niet heel makkelijk kan opwarmen. Ik besloot dus maar dat het een salade werd. Ik dacht eigenlijk aan een salade met gerookte zalm... maar dat durfde ik toch nog niet. Dus die houden jullie te goed :)
Het werd een salade met beenham

Benodigdheden voor 1 persoon:
  • 40 gr. rucola 
  • 100 gr. flinterdunne beenham
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 2 tl kappertjes
  • 10 gr. pijnboompitjes
  • honing-mosterddresing (Hela)

Bereiding:
  1. Rooster de pijnboompitjes in 2-3 minuutjes goudbruin in een (droge) koekenpan.
  2. Doe de rucola op een bord, daarop de beenham, dan giet je daar de dressing overheen. 
  3. Garneren met de zongedroogde tomaatjes, kappertjes en de pijnboompitjes. 
  4. (Hak alles door elkaar en doe 't in een bakje, zodat je 't mee kan nemen naar de werk. ;) )
  5. Lekker met 'n AH Twister (brood met rozijnen en noten).
Ik wou eigenlijk ook nog rozijntjes door de salade doen.. maar die ben ik vergeten!

En het smaakte zeker lekker! Een salade van gewoon rucola en beenham vond ik veel te simpel.. dus ik keek wat ik verder nog in huis had (pijnboompitten, zongedroogde tomaat en kappertjes dus), en dat was eigenlijk wel een lekkere combi! Zeker de zongedroogde tomaatjes erbij :)
Mmmmmm..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten