Eenmaal weer thuis was ik dinsdag toch wel echt niet zo lekker.. en mij kennende gaan aardappelen of rijst dan niet zo werken. Ik stelde m'n moeder voor om pasta of soep te eten... en zij koos voor soep. En daar moest ik natuurlijk gewoon stokbrood bij.. want daar ben ik nou eenmaal verslaafd aan :)
Benodigdheden voor 3 personen:
- pakje Honig tomatengroentesoep
- zak Boeren soepgroente
- 200-300 gr. rundersoepballetjes
- 1 wit stokbrood
- 1,5 L water
- plakje kaas
- hagelslag
Bereiding:
- Doe 0,5L water in een pan en verwarm dit. Doe intussen de rest van het water (1 L) in een waterkoker (en zet 'm aan).
- Los het zakje van Honig op in de 0,5 L water in de pan en voeg daarna de 1L gekookt water uit de waterkoker toe. Roer dit goed door.
- Als het geheel kookt doe je de runderballetjes erbij (pas op voor spetters!) en dit laat je 5 min zachtjes koken, waarna je de soepgroenten erbij doet. Dit laat je dan nog 10 minuten koken.
- Serveren met het stokbrood.
Het is inmiddels mijn persoonlijke traditie geworden om bij tomatensoep een stuk stokbrood te eten belegd met kaas.. én een stuk stokbrood belegd met hagelslag. Gewoon omdat dat zó lekker is, dat ik geen kans aan me voorbij laat gaan om het te eten :)
Dit is toch wel een van mijn favo maaltjes voor als ik ziek ben. Wel uit een pakje.. maar ja.. wie gaat er nou uitgebreid staan koken als ie ziek is!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten