Maar 't was weer lekker!
Benodigdheden voor 3 personen:
- 200 gr. sugarsnaps
- 1 rode paprika
- 150 gr. sperziebonen
- 1 ui
- 3 bosui
- 3 "delen" conimex eiermie
- 3 el milde currypasta (Patak's)
- 2 kipfilet (±350 gr.)
- olijfolie
Bereiding:
- Snijd de uiteinden van de sperziebonen en breek ze in tweeën. Was ze met de sugarsnaps en kook ze dan in 4 minuutjes beetgaar. Giet ze af en doe ze terug in de pan met de deksel er op.
- Snijd de kipfilet in blokjes van 2 cm, de paprika in repen van 2 cm, snijd de ui in grove stukken en de bosui en stukjes van ± 1 cm.
- Verhit de wok en doe er wat olijfolie in. Voeg de ui toe en bak deze glazig. Voeg dan de kipfilet toe en bak in 5 minuutjes goudbruin. Voeg dan ook de paprika en het witte (en lichtgroene) deel van de bosui toe en bak dit even mee.
- Kook de eiermie in 5 minuten gaar en giet het af.
- Voeg de currypasta toen bak voor een minuutje mee. Voeg de kokosmelk en de sugarsnaps en sperziebonen toe en laat dit ±3 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Serveer de curry op de eiermie en top af met het (donker)groen van de bosui.
Ik vond het 'gewoon' lekker. Niet heel bijzonder.. maar wel lekker. Ik zou in t vervolg de curry wat minder lang laten pruttelen, of meer kokosmelk toevoegen, want het was nu wel een beetje drogig. (Tijd heb ik in bovenstaande al aangepast!)
Hoe maken jullie curry klaar?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten