Benodigdheden voor 1 persoon:
- 1 tomaat
- 1/3 rode paprika
- 3 plakjes salami (vleeswaren)
- 1 klein teentje knoflook
- 30 gr. tomatenpuree
- 1/2 (kleine) ui
- 2 el olijfolie
- handje basilicumblaadjes
- 1/2 el pijnboompitjes
- 125 gr. verse spaghetti
Bereiding:
- Snijd de tomaat in parten (houd er 2 apart) en dan in stukjes (snijd de 2 aparte parten wel in blokjes), de paprika in kleine blokjes (houd 1 reepje paprikablokjes apart), de ui in iets grove stukken, de knoflook heel fijn en de salami in smalle reepjes.
- Kook de spaghetti in 4 minuutjes gaar.
- Verhit 1 el olijfolie in een steelpan (met dikke bodem). Fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan de tomaat en paprika toe, laat dit even warm worden. Voeg dan de tomatenpuree toe, meng goed door en laat 3 minuutjes pruttelen.
- Voeg de salamireepjes toe en warm goed door.
- Maak intussen een tapenade van de pijnboompitten, de basilicumblaadjes, de blokjes tomaat, de blokjes paprika en 1 el olijfolie. (Doe alles bij elkaar in een kom, en ga er dan met een staafmixer doorheen).
- Haal het tomaat-paprika-salami prutje van het vuur en laat een minuutje staan. Roer dan de tapenade erdoor.
- Het prutje op de spaghetti doen en dan serveren.
Benieuwd naar hoe het smaakt? Tsja.. ik ook! Vanavond meer :)
En het was... Smaakvol! Ik zou 'm aanraden! Maar dan met nog een klein beetje tomatensaus erbij :)
En het was... Smaakvol! Ik zou 'm aanraden! Maar dan met nog een klein beetje tomatensaus erbij :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten