Pagina's

woensdag 6 november 2013

Kip met pesto & parma en salade

*Redelijk simpel, súper lekker :) *

Het gerecht wat we eigenlijk zaterdag zouden eten, toen we spontaan uit eten gingen, hebben we nu maar maandag gegeten. Het gerecht is altijd een van de succesdingen.. en ik had 't gewoon nog nooit gemaakt! Dus Tom ging het me uitleggen en laten zien :)
De lijst met ingrediënten is nogal lang.. maar dat komt doordat ik trek had in een zeer (qua smaak) variërende salade. En op deze manier had t ook veel kleur! Want daar houd ik van :)
Je kan dit ook heel lekker met sperzieboontjes eten.. scheelt in prijs en is een tíkkeltje minder werk.

Benodigdheden voor 2 personen:
  • 2 kipfilets
  • 1 bakje verse pesto tapenade
  • 6 plakjes parmaham
  • 450 gr. aardappelschijfjes
  • 80 gr. jonge bladsla met rucola
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 kleine rode paprika
  • 6 cherrytomaatjes
  • 2 tl kappertjes
  • 15 gr. pijnboompitten
  • blokjes feta (light)
  • olijfolie
  • braadboter

Bereiding:
  1. Snijd de kipfilet doormidden zoals bij een frikandel speciaal. Vul dit lekker met pesto. Snijd dan de kipfilets ieder in 3 delen en besmeer de buitenkanten ook nog met een beetje pesto. Wikkel ze rolletjes dan in een plakje parmaham.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kiprolletjes in ±17 minuten gaar op middelhoog of laag vuur (afhankelijk van je pitgrootte).
  3. Verhit de braadboter in de wok en bak hier de aardappeltjes in 15 minuten goudbruin.
  4. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de cherrytomaatjes doormidden en rooster de pijnboompitjes in 2-3 minuten goudbruin in een (droge) koekenpan en laat ze even afkoelen op een bordje.
  5. Meng de rode wijnazijn met 3 el olijfolie en wat versgemalen peper in een kom. Doe hier, 3 minuten voor de aardappeltjes en de kipfilet klaar zijn, de sla door en meng het goed door elkaar. 
  6. Leg de sla dan op een bord, doe daar op wat reepjes paprika, wat gehalveerde cherrytomaatjes, kappertjes, pijnboompitjes en feta-blokjes.
  7. Serveer met de aardappeltjes en kipfilet.
Oh wat vind ik die kip toch altijd lekker! 't krijg hier in m'n blog eigenlijk weinig aandacht.. want de sla is gewoon heel uitgebreid.. haha. Maar ik zou 't zeker een keertje proberen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten