Pagina's

woensdag 13 november 2013

Zalmsalade!

Daar is 'ie dan eindelijk! De zalmsalade. Ik at vandaag op m'n werk en had geen zin in een gewone warme maaltijd. Nou had ik een (ik vermoed) heel lekker recept voor deze salade in m'n hoofd.. met sinaasappeldressing en pijnboompitjes en zongedroogde tomaatjes.. en... Maar.. de C1000 bij ons is nu gesloten.. en de DEEN verkoop alleen maar standaarddingen.. in héél grote flessen. Ik besloot dus om maar gewoon te gebruiken wat ik (of eigenlijk m'n moeder) in huis heb (heeft). De zalm en de sla had ik (gelukkig!) gisteren al meegenomen van de Appie.
Bij deze dus een erg geïmproviseerde zalmsalade.. waarvan ik op 't moment van schrijven écht nog geen idee heb hoe het gaat smaken.

Benodigdheden voor 1 persoon:
  • 100 gr. gerookte zalmfilet
  • 50 gr. jonge bladsla met veldsla
  • 50 gr. farfalle
  • 30 gr. fetakaas
  • 10 gr. kappertjes
  • handje (garneer) amandelen
  • 2 el yoghurt-dille dressing

Bereiding:
  1. Kook de farfalle in 10 minuutjes gaar, en laat afkoelen.
  2. Snijd de zalmfilet in reepjes.
  3. Meng de farfalle en de sla en leg dit op een bord. Leg daarna de reepjes zalm er op. Sprenkel de dressing er overheen en top af met de fetakaas, kappertjes en amandelen.
In elk geval super simpel.. en dat doet zeker niet af aan de smaak! Wat was dit een heerlijke salade. Ik moet zeggen dat ik 'm er wel heel zomers uit vind zien.. haha.
Ohja! Mocht je nou geen pasta willen, dan doe je gewoon 1 zakje sla (±75 gr.) ipv een halve :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten