- 600 gr. stamppotaardappelen
- 100 ml sojamelk
- 2 dessertlepels boter (halvarine)
- pot 700gr. rode kool
- 500 gr. gehakt
- 1 rode ui
- 1 el olijfolie
- nootmuskaat
- (peper en zout)
Bereiding:
- Verwarn de oven voor op 180 graden.
- Kook de aardappels 15 minuutjes. Snijd intussen de rode ui in stukken van ca. 1 cm.
- Bak het gehakt rul en voeg dan de peper, zout en rode ui toe, tot deze glazig is.
- Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Doe hier het gehaktmengsel in, en verdeel de rode kool erover.
- Verwarm in de laatste 2 minuutjes (dat de aardappelen koken) de melk in een steelpan.
- Giet de aardappelen af, doe ze terug in de pan en stamp ze met een pureestamper. Voeg de melk toe en stamp/roer de melk door de puree. Voeg dan de boter toe, zet de pan weer even op (laag) vuur en roer met een houten lepel tot de boter is gesmolten en door de puree heen gemengd is. Voeg wat nootmuskaat (naar smaak) toe, en roer dit ook door.
- Spreid de puree over de rode kool in de ovenschotel, en zet dan de ovenschotel voor ±30 min. in de oven.
Ik vond dit lekker! Heel fijn dat het geen gekookte aardappels waren :) Haha. En ik houd van ovenschotels <3.
Alleen zoooooo lastig om een mooie foto te maken... Niet gelukt dus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten