Zwak, ziek, moe en misselijk. Dat is wel een beetje een samenvatting van de afgelopen dagen, dus echt gekookt heb ik ook niet! Wel heb ik deze week iets nieuws ontdekt. Ik eet al heeeeeeel lang Brinta-pap zodra het kouder wordt. Maar nu kreeg ik ineens steeds last van m'n buik.. wat er voor mij alleen maar op kan duiden dat ik nu toch ook maar overgevoelig ben voor tarwe. Dus dan moeten we wat anders proberen! Ik ben dus nu begonnen met havermout! De afgelopen 2 dagen maakte ik daar gewoon met (soja)melk pap van, niks meer of minder. Gister besloot ik echter dat ik vandaag wel iets kon proberen met banaan.. en kaneel.. en kokos... 3 van mijn favoriete smaken. En ik gooide ze allemaal door elkaar!
Benodigdheden voor 1 persoon:
- 35 gr. havermout
- 225 ml sojamelk (light)
- 1/2 banaan (die van mij was Groot!)
- 1 tl. kaneelpoeder
- 1/2 tl. gemalen kokos
Bereiding:
- Doe de melk in een steelpannetje en warm dit tot het kookpunt.
- Voeg dan de havermout, banaan en kaneel toe. Laat dit een beetje pruttelen tot het een papje wordt.
- Giet de pap over in een diep bord of kom (en zet het pannetje onder water!!) en strooi er de kokos overheen.
Een verrukkelijk ontbijtje! Weer 's wat anders, die je 's ochtends ook kan maken als je niet heel veel tijd hebt, maar je moet wel écht van banaan houden! Haha, check! :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten