Zondag 1 december: Gekookte aardappels, verse spinazie met 'n gekookt eitje en schouderkarbonade
Kook de aardappels in 16 minuten gaar, klop 1 ei door elkaar en smeer dit met een kwastje over het vlees heen. Strooi hier dan wat paneermeel overheen en bak het in (flink wat) bakboter gaar (zoals vermeld op de verpakking). Zet wat water op voor de spinazie, voeg handje voor handje de verse spinazie toe. Als het ene handje is geslonken dan de volgende erbij, en kook het, als alles er in zit, nog zo'n 4 minuutjes. Oh, en het eitje natuurlijke even 8 minuutjes koken! Als het vlees klaar is een beetje water bij het vet doen, en sim sa la bim! Je eten is klaar :)
Dinsdag 3 december: Nasi Goreng van Conimex, met gebakken bananen
Maak de nasi zoals vermeld staat op de verpakking. De gebakken bananen maak je door de bananen in de lengte doormidden te snijden. Vervolgens strooi je over de platte en de bol kant wat suiker en kaneel, en dan bak je ze een paar minuutjes in wat olijfolie in een koekenpan tot ze soortvan glazig zien. Oh zo lekker!
Woensdag 4 december: Gebakken aardappelschijfjes, met bourgondische kipfilet van Jumbo (Super lekker!) en witlofsalade
De aardappelschijfjes bak je in 15 minuutjes gaar in 3 el olijfolie en 1 el vloeibaar braadolie. De kipfilet bak je in vloeibare braadolie in (uit m'n hoofd) 12-15 minuutjes gaar. De witlofsalade is een heel ander verhaal. Dat is een soort van klassieken bij ons thuis. Ik heb niet het exacte recept van m'n moeder mee gekregen, maar dit is wat ze steeds op noemt: De dressing maak je van 1 el mayo en 1 el ketchup of curry en 1 el olijfolie. Verder snijd je 1-2 augurken héél fijn. 3 stronken witlof halveer je, dan haal je de kern er uit en snijd het dan in smalle halve ringen. Daar voeg je nog aan toe: 1 in stukjes gesneden banaan, 2 mandarijnen (in stukjes!) en een halve appel (bv. Elstar) in fijne stukjes. Mijn moeder doet er dan ook altijd nog verse peterselie (uit de tuin!) bij die ze heel fijn snijd. Oh, als je dit nog niet kent moet je 't echt is proberen! Haha.. Verrukkelijk!
------------------------
Vanavond ben ik rond etenstijd weer aan 't werk, maar omdat het Pakjesavond is, heb ik mezelf getrakteerd op een triangelbroodje met een beetje roomboter, rucola, carpaccio en daarbij de dingen die met de carpaccio mee komen (de kaas, de pijnboompittjes en de carpaccio dressing). 1 van de 2 broodjes had ik alvast als lunch, en ik kan zeggen, dat het prima smaakt!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten