Pagina's

donderdag 13 februari 2014

Kip met roomkaas en parmaham

Gisteren was het tijd voor een AGV-maaltijd, oftewel, lekker Hollands, aardappelekes, groenten en vlees. En tsja... dan denk ik natuurlijk eigenlijk meteen aan kipfilet. Maar gewoon kipfilet vond ik saai, en gewoon roomkaas ook.. Dus we maakten (of eigenlijk ik bedacht en Tom maakte) kip met gegrilde-paprika-roomkaas in parmaham. Zo lekker!

Benodigdheden  voor 3 personen:
  • 3 kipfilet
  • roomkaas met gegrilde paprka (Philadelphia)
  • 9 plakjes parmaham
  • olijfolie
  • beetje bak&braad

Bereiding:
  1. Snijd de kipfilet in de lengte open, en smeer er roomkaas in (lekker veel.. hihi).
  2. Snijd de filet dan in de breedte in drieen, en wikkel om elk stuk 1 plak parmaham. Zet vast met een cocktailprikkertje.
  3. Verhit de olie en boter in een koekenpan, en bak de kipfilet's in 20 minuutjes op halfhoog vuur gaar.
Wij aten het met sperziebonen en gekookte aardappels. De jus maakten we van het bakvet, met een beetje extra boter en water. Ik heb lekker gegeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten